RONILAČKI CENTAR B-24 Komiža, otok Vis, Hrvatska

Ronilački centar

b-24 (4)_(Diving_centre_B-24_Vis_Croatia)1

Ronilački centar B-24 smješten na samoj plaži zvanoj Jurkovica, u potpuno obnovljenom prostoru bivše tvornice drvenih brodova u Komiži, spada u kategoriju jednog od najvećih i najljepših ronilačkih centara na Jadranu, a dobio je naziv po američkom bombarderu B-24 poznatom kao posljednje proizvedenom Liberatoru, nazvan Tulsamerican, potonuo 17. prosinca 1944., kraj otoka Visa, na dubinu od 42 metra. .

Saznaj više…

Veljano Zanki

VeljanoZanki

Vlasnik centra Veljano Zanki, rođeni Komižanin je svjetski prvak u ronjenju na dah i poznaje lokalno more bolje od bilo koga drugoga. On je prava osoba za instruktora i vodiča kroz morske dubine.

Počeo je roniti na dah od malih nogu, a svoj prvi rekord postavio je 2007 godine na svjetskom prvenstvu u Egiptu i od tada nastavlja obarati rekorde.

Saznaj više…

Komiža

Komiža_(Diving_centre_B-24_Vis_Croatia)1

Komiža, jedna od najljepših destinacija za ronjenje koju promovira i sam Veljano, zrcali se u zaljevu na zapadnoj strani otoka Visa i dio je jednoga od najljepših arhipelaga na Jadranu, s mnoštvom otoka, otočića i hridi, kao što su Palagruža, Biševo, Sveti Andija-Svetac, Brusnik i Jabuka, od kojih Brusnik i Jabuka predstavljaju jedine vulkanske otoke u Jadranskom moru.

Saznaj više…

Dalje od Visa

Otok Svetac ima oblik krševite stijeni koja se proteže u smjeru sjeveroistok-sjeverozapad, zbog čega su njegove obale visoke i strme na sve strane, što čini pristajanje i vez gotovo nemogućim. Otok je bogato obrastao šumom, a okolno more odlikuju velike dubine.

Saznaj više…